Kluski z migdałów

Składniki:

  • 60 g migdałów
  • 400 g mąki
  • 2 jajka
  • starta skórka z cytrynu
  • cynamon
  • sól lub cukier do smaku

Przygotowanie:

Prażymy migdały na suchej patelni i miksujemy je. Potem ubijamy białka na sztywną pianę (najwygodniej w robocie z miską https://frushi.pl/robot-kuchenny-z-misa/), następnie rozkłócamy żółtka,mieszamy z przesianą mąką i wodą tak by powstało gęste ciasto. Wszystko doprawiamy do smaku cynamonem, solą lub cukrem. Dodajemy migdały i startą skórkę z cytryny. Do całości dodajemy pianę z białek.

Następnie  małe porcje ciasta wkładamy do wrzątku i gotujemy ok 2-3 min. – do wypłynięcia.

Kluski wyjmujemy tzw. łyżką cedzawką i odsączamy

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s